Opsamling: Hvad er løsningen i chromebook-sagen?

Hvad er den kort- og langsigtede løsning i brugen af digitalt undervisningsmateriale i skolesystemet? Det har Altinget Digital spurgt centrale aktører i skolesystemet, samt eksperter inden for IT-sikkerhed og databehandling om. Få overblik over alle indlæggene her.

De digitale løsninger er kommet for at blive i undervisningen. Men chromebook-sagen har stillet spørgsmålstegn ved, hvordan de kan bruges på dataetisk forsvarlig vis. 
De digitale løsninger er kommet for at blive i undervisningen. Men chromebook-sagen har stillet spørgsmålstegn ved, hvordan de kan bruges på dataetisk forsvarlig vis. Foto: Anne Bæk/Ritzau Scanpix
Simon Solkær Lassen

Helsingør Kommune kom i august under lup, fordi de har inviteret Google og deres markedsføringsstrategi med ind i undervisningslokalet. Sagen bliver i øjeblikket undersøgt af Datatilsynet, og mange kommuner sidder i samme situation og venter på undersøgelsens udfald.

Spørgsmålet er, hvad den kort- og langsigtede løsning er i brugen af digitalt undervisningsmateriale i skolesystemet, hvis Datatilsynet konkluderer, at kommunerne skal droppe Google-løsninger til undervisningsbrug?

Det har Altinget Digital sat fokus på i en temadebat med debatindlæg fra centrale aktører i skolesystemet, samt eksperter inden for IT-sikkerhed og databehandling. 

0:000:00