Ordførere vil have kvalitetsplan for det nære sundhedsvæsen med i sundhedsaftale

En sundhedsaftale uden en national kvalitetsplan er en tynd kop te. Det siger ordførere fra flere partier, efter statsministeren i sin åbningstale gav bolden op til et efterår med sundhedspolitiske forhandlinger.

Ordførere fra et bredt udsnit af Folketingets partier vil rejse behovet for kvalitetsstandarder i det nære sundhedsvæsen, når regeringen indbyder til forhandlinger om en sundhedsaftale.
Ordførere fra et bredt udsnit af Folketingets partier vil rejse behovet for kvalitetsstandarder i det nære sundhedsvæsen, når regeringen indbyder til forhandlinger om en sundhedsaftale.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Det er stadig uklart, hvordan regeringen vil skrue en sundhedsaftale sammen. Men flere sundhedsordførere lufter nu en bekymring for, at hele spørgsmålet om opgaveudflytning og nationale kvalitetsstandarder er skudt til hjørne.

"Det var meget ukonkret. Jeg har stadig ikke et klart billede af, hvordan regeringen forestiller sig en sundhedsaftale, der skal flytte opgaver ud i det nære sundhedsvæsen, uden at uligheden stiger," siger Peder Hvelplund (EL) efter statsministerens åbningstale.

I talen satte Mette Frederiksen (S) ord på problemerne i det nære sundhedsvæsen, som hun mener, er blevet "forsømt".

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00