S gik lidt tilbage i landkommuner, men mistede borgmesterposter på stribe: Vi blev ramt af den perfekte storm

Der blev ikke flyttet så mange vælgere fra hverken Socialdemokratiet eller Venstre i landkommunerne, som i resten af landet. Til gengæld måtte S afgive en stor andel af sine borgmesterkæder, mens V fik flere nye. 

Forskydningerne i partiernes stemmetal var begrænsede, når man ser på tværs af 35 landkommuner. Men S mistede alligevel en række borgmesterposter som her på Bornholm, hvor Thomas Thors (S) forgæves forsøgte at føre stafetten videre.
Forskydningerne i partiernes stemmetal var begrænsede, når man ser på tværs af 35 landkommuner. Men S mistede alligevel en række borgmesterposter som her på Bornholm, hvor Thomas Thors (S) forgæves forsøgte at føre stafetten videre.Foto: Pelle Rink/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Der var ikke mange, der havde forudset, at de garvede socialdemokratiske borgmestre i Hjørring, Norddjurs og Odsherred ville miste posten ved kommunalvalget.

Ikke desto mindre var det netop, hvad der skete.

Og det er ikke kun Arne Boelt, Jan Petersen og Thomas Adelskov, som nu ufrivilligt er blevet meldt ud af klubben af socialdemokratiske borgmestre med bopæl i dele af landet, hvor der er langt mellem husene.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00