Socialdemokratiet og Venstre affejer forslag om ny kommunal valgkommission

Hverken regeringen, Venstre eller Konservative kan støtte et forslag fra SF om at nedsætte en valgkommission til at undersøge alternative metoder til at fordele mandater ved kommunalvalg. De store vil bare holde på ”flæsket”, lyder kritik.

Indenrigs- og boligminster Kaare Dybvad Bek (S) mener ikke, at der er grund til at bruge ressourcer på at få en kommission til at belyse fordele og ulemper ved alternative metoder til at veksle stemmer til mandater ved kommunalvalg.
Indenrigs- og boligminster Kaare Dybvad Bek (S) mener ikke, at der er grund til at bruge ressourcer på at få en kommission til at belyse fordele og ulemper ved alternative metoder til at veksle stemmer til mandater ved kommunalvalg.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Der kommer ikke nogen valgkommission, som kan undersøge andre og potentielt mere retvisende og retfærdige metoder til at veksle stemmer til mandater ved kommunalvalg.

Til gengæld kan embedsmændene i Indenrigs- og Boligministeriet forberede sig på at finde den valgmatematiske lommeregner frem for at svare på spørgsmål til Folketinget om, hvordan tidligere kommunalvalg ville kunne have faldet ud med en anden fordelingsmetode.

Det er bundlinjen, efter folketingets partier tirsdag eftermiddag behandlede et beslutningsforslag fra SF om at nedsætte en kommunalvalgskommission.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00