To år efter KL's "dødsliste" blev skrottet: Regeringen klar med plan for mindre affaldsforbrænding

Forligskredsen bag klimaplanen for affaldsområdet mødes torsdag, hvor regeringens planer for en fremtidig konkurrencemodel for affaldsenergien ventes præsenteret. Borgmester og fjernvarmebranche er kritiske.

Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Morten ØyenKim Rosenkilde

Klimaminister Lars Aagaard (M) vil torsdag formiddag genstarte processen for en ”kontrolleret nedlukning” af en række affaldsforbrændingsanlæg.

Det sker på et møde med forligskredsen bag klimaplanen for affaldsområdet, hvor ministeren vil præsentere regeringens bud på en konkurrencemodel, der skal få nedbragt antallet af danske forbrændingsanlæg frem mod 2030. Det erfarer Altinget.

Jeg håber, at mødet handler om, at den her opgave ikke skal rulles udover selskaberne, som situationen er nu, og hvor regeringen har gjort det til en topprioritet at få rullet mere fjernvarme ud.

Tomas Breddam (S)
Borgmester i Roskilde Kommune

Allerede inden modellen er blevet præsenteret, advarer både fjernvarmesektoren og borgmester fra en af de kommuner, der kan risikere at blive ramt. Frygten lyder blandt andet på, at en ny konkurrencemodel vil skabe usikkerhed og kunne tvinge anlæg til lukke eller gå konkurs.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024