Ny debatserie om fremtidens public service

DEBAT: Altinget åbner op for diskussionen om public service-mediernes fremtidige rolle i en ny medievirkelighed. Mød panelet her.

Politikerne på Christiansborg er så småt gået i gang med at diskutere det kommende medieforlig, der skal gælde fra årsskiftet 2018/2019.

Her er det blandt andet på tale at skære i Danmarks Radios budget, mens der fra blå blok lyder et ønske om, at DR fokuserer mere på nyhedsproduktionen og mindre på underholdning.

Men hvilken rolle skal public service spille i fremtiden?

Er behovet for public service blevet større i takt med mængden af falske nyheder på nettet?

Og kan public service-opgaver i højere grad uddeles til andre private medier?

Altinget har samlet et debatpanel af politikere og folk fra forskellige kroge af mediebranchen, der tager diskussionen. Kulturminister Mette Bock (LA) runder debatten af til sidst.

Mød panelet her:

 

 

Christian S. NissenChristian S. Nissen
Christian Nissen var fra 1994 til 2004 generaldirektør i Danmarks Radio. Han er cand.phil. i samfundsfag fra Københavns Universitet og cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet 1975.

 

Ebbe DalEbbe Dal
Ebbe Dal er direktør i brancheforeningen Danske Medier.

 

 

 

Isabella Alonso de Vera Hindkjær
Isabella Hindkjær er chefredaktør på VICE Denmark. Hun er uddannet journalist fra Syddansk Universitet i 2013 og har tidligere arbejdet som featureskribent for blandt andre Zetland og Jyllands-Posten.

 

Morten MarinusMorten Marinus (DF)
Morten Marinus er medieordfører for Dansk Folkeparti og medlem af folketinget siden 2011. Han er tidligere vice-borgmester i Jammerbugt Kommune i Nordjylland.

 

Oliver Riel
Oliver Riel er redaktør på Altivisten, som er Alternativets mediesatsning, der blev lanceret i september sidste år.

 

 

Stine Carsten KendalStine Carsten Kendal
Stine Kendal er administrerende direktør for Dagbladet Information. Hun har tidligere været innovationsdirektør på Mandag Morgen og direktør i medieudviklingsvirksomheden Kontrabande.

 

Suzanne MollSuzanne Moll
Suzanne Moll er uddannet bibliotekar fra Danmarks Biblioteksskole i 1985. Hun har siden haft flere redaktionelle stillinger hos DR, deriblandt som indlandsredaktør på TV Avisen. I 2006 blev hun nyhedschef på TV 2 Radio, og i 2008 chefredaktør for BT. Hun var med til at bygge radiokanalen Radio24syv op. I dag er hun konstitueret direktør i Kvinfo, samt medlem af Foreningen for Undersøgende Journalistik og Publicistklubben.

 

Søren Bo SøndergaardSøren Bo Søndergaard (EL)
Søren Søndergaard er medieordfører for Enhedslisten og har af flere omgange siden 1994 været medlem af folketinget. Fra 2007 til 2014 sad han i Europa-Parlamentet for Folkebevægelsen mod EU.

 

Ulrik HaagerupUlrik Haagerup
Ulrik Haagerup har været nyhedsdirektør i Danmarks Radio siden 2007. Har tidligere arbejdet som undersøgende journalist på Jyllands-Posten, hvor han i 1990 modtog Cavlingprisen. Til september tiltræder Ulrik Haagerup som direktør i det nystiftede Constructive Institute, der holder til på Aarhus Universitet.

 

Forrige artikel Nissen: Begrebet ’public service’ forplumrer den danske mediedebat Nissen: Begrebet ’public service’ forplumrer den danske mediedebat Næste artikel Mediedirektør: Public service-medier skal turde tage chancer Mediedirektør: Public service-medier skal turde tage chancer