Debat

Paneldebat: Mere kultur for færre penge?

DEBAT: Et nyt debatpanel sætter i den kommende tid fokus på, om kulturminister Bertel Haarder (V) er på rette vej, når han vil have mere og bedre kultur for færre penge. Mød panelet her.

Foto: Claus Fisker / Scanpix
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Kulturminister Bertel Haarder (V) har i en kronik i Jyllands-Posten lagt op til at tænke smartere og ruske op i den danske kulturstøtte for at sikre ”mere og bedre kultur for færre penge”.

Altinget benytter anledningen og spørger et nyt hold af debattører: Har Bertel Haarder en pointe, når han skriver, at det er muligt med mere og bedre kultur for færre penge? Er det rigtigt, at tilskudsstrukturerne på kulturområdet er tilsandede? Og hvor er der i så fald plads til nytænkning og reformer? Eller er Bertel Haarders oplæg i virkeligheden en ren spareøvelse?

Mød panelet her:

Bertel Haarder (V)
Kulturminister. Bertel Haarder blev valgt til Folketinget første gang i 1975. Han har tidligere været blandt andet undervisningsminister, integrationsminister samt indenrigs- og sundhedsminister. Han er uddannet cand.scient.pol. ved Aarhus Universitet.

Fakta
Deltag i debatten!
Send dit indlæg til [email protected]

Carl Christian Ebbesen (DF)
Kulturborgmester i København. Kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune og medlem af KL’s bestyrelse. Carl Christian har været medlem af Københavns Borgerrepræsentation siden 2001 og organisatorisk næstformand for Dansk Folkeparti siden 2004. Han er uddannet civiløkonom.

Mogens Jensen (S)
Kulturordfører. Kultur-, idræts- og medieordfører. Mogens Jensen er tidligere handels- og udviklingsminister og har været medlem af Folketinget siden 2005.

Gitte Ørskou
Formand for Statens Kunstfond og Museumsdirektør, KUNSTEN. Gitte Ørskou har siden 2009 været museumsdirektør for Kunsten - Museum of Modern Art Aalborg. Inden da var hun overinspektør på ARoS. Gitte Ørskou sidder i bestyrelserne for Aarhus Universitet, Spar Nord Fonden og Aarhus Festuge. Hun er uddannet mag.art. i kunsthistorie.

Gitta Malling
Formand for Teatrenes Interesseorganisation (TIO) og teaterinstruktør og kunstnerisk leder af Limfjordsteatret. TIO er branche- og arbejdsgiverforening for 70 af landets små og mellemstore teatre, som står for 75 procent af den scenekunst, der produceres i Danmark.

Frank Allan Rasmussen
Formand for Organisationen Danske Museer (ODM). Frank Allan Rasmussen har i de sidste ti år været leder af museerne i Halsnæs Kommune. Han er uddannet Historiker fra Københavns Universitet. Han har tidligere været formand for Museer i København og Omegn (MIK).

Mette Klingsten
Bestyrelsesformand for LandsdelsOrkesterForeningen og formand i et af de fem landsdelsorkestre, Copenhagen Phil, samt medlem af Det Kongelige Teaters bestyrelse. Mette Klingsten er desuden advokat og driver virksomhed i regi af Mette Klingsten Advokatfirma.

Christina Rosendahl
Filminstruktør og formand for Danske Filminstruktører. Hun har studeret litteraturvidenskab og film- og medievidenskab ved Københavns Universitet og har gået på Den Europæiske Filmhøjskole og New York Film Academy, inden uddannelsen på den alternative filmskole Super16 blev færdiggjort i 2002. 

Christian Have
Kreativ direktør og ejer af Have Kommunikation. Christian Have har desuden sin egen rådgivningsvirksomhed, hvor han arbejder som rådgiver for individuelle aktører, særligt inden for den kreative og kulturelle verden. Han har desuden skrevet en række bøger om kultur og kommunikation.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00