Statens Kunstfond vil være mere opsøgende udenfor København og Aarhus

Der er behov for at øge mangfoldigheden blandt ansøgerne til Statens Kunstfond, og millionstøtten skal nå endnu bredere ud i landet. Sådan lyder det fra fondens bestyrelsesleder, som vil styrke det opsøgende arbejde for at få langt flere ansøgninger fra provinsen og fra en bredere skare at kunstnere. 

ARKIVFOTO: ”Vi er blevet enige om, at vi bliver nødt til at være mere opsøgende. Vi bliver nødt til at oplyse mere aktivt om, hvad man rent faktisk kan søge om penge til hos Statens Kunstfond," siger Statens Kunstfonds bestyrelsesleder. 
ARKIVFOTO: ”Vi er blevet enige om, at vi bliver nødt til at være mere opsøgende. Vi bliver nødt til at oplyse mere aktivt om, hvad man rent faktisk kan søge om penge til hos Statens Kunstfond," siger Statens Kunstfonds bestyrelsesleder. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Karl Emil Frost

Statens Kunstfond fordeler flest penge til projekter beliggende i Region Hovedstaden og Aarhus. Samtidig er det ikke usædvanligt, at der lander relativt få ansøgninger fra områder uden for de større byer. 

”Vi ved, at der bor kunstnere i hele Danmark. Men der er rigtig mange af dem, som vi aldrig hører fra," siger Gitta Malling, der er bestyrelsesleder ved Statens Kunstfond. 

Der ligger dermed en opgave at nå ud i hele landet og støtte den bredest mulige pallette af kunstneriske projekter med fondens omkring 500 millioner kroner store pengetank, lyder det. 

0:000:00