Biologer opretter naturtænketank: ”Vi skal forsvare de arter, som ikke har en stemme”

NATUR: Den nye tænketank ’Vild’ vil oplyse politikere og befolkning om problemerne med biodiversitet i en tid, hvor klima har overtaget dagsordenen. Men der er ikke nogen klar plan for finansieringen.

Mens klima- og miljødebatten ligger øverst på den politiske dagsorden, bliver debatten om, hvordan vi sikrer naturen og den pressede biodiversitet, overset. Det mener tre biologer, som derfor nu har stiftet deres egen tænketank.

Tænketanken Vild skal være med til at sikre mere fokus på naturen ved at øge danskernes, beslutningstagere og politikernes viden om naturen og biodiversitet, forklarer den ene af stifterne:

”Andre tænketanke har en tendens til at ville gøre verden til at bedre sted for mennesket. Men ikke for alle andre arter. Der mangler en stemme, som kan løfte spørgsmålet om, hvad der skal til for at hjælpe naturen og biodiversiteten. Fokus på miljø og klima redder ikke naturen og den pressede biodiversitet,” siger biolog og forskningsassistent på Naturhistorisk Museum Lars Brøndum. 

Login