Biologer opretter naturtænketank: ”Vi skal forsvare de arter, som ikke har en stemme”

NATUR: Den nye tænketank ’Vild’ vil oplyse politikere og befolkning om problemerne med biodiversitet i en tid, hvor klima har overtaget dagsordenen. Men der er ikke nogen klar plan for finansieringen.

Hasselmusen er et af de pattedyr i den danske natur, som er truet af udryddelse. Ny tænketank vil oplyse om effekten af tiltag for bedre biodiversitet.
Hasselmusen er et af de pattedyr i den danske natur, som er truet af udryddelse. Ny tænketank vil oplyse om effekten af tiltag for bedre biodiversitet.Foto: Reuters/Ritzau Scanpix
Cecilie Toft

Indtil videre bliver en del af vores arbejde lavet på frivillig basis

Lars Brøndum

Mens klima- og miljødebatten ligger øverst på den politiske dagsorden, bliver debatten om, hvordan vi sikrer naturen og den pressede biodiversitet, overset. Det mener tre biologer, som derfor nu har stiftet deres egen tænketank.

Tænketanken Vild skal være med til at sikre mere fokus på naturen ved at øge danskernes, beslutningstagere og politikernes viden om naturen og biodiversitet, forklarer den ene af stifterne:

”Andre tænketanke har en tendens til at ville gøre verden til at bedre sted for mennesket. Men ikke for alle andre arter. Der mangler en stemme, som kan løfte spørgsmålet om, hvad der skal til for at hjælpe naturen og biodiversiteten. Fokus på miljø og klima redder ikke naturen og den pressede biodiversitet,” siger biolog og forskningsassistent på Naturhistorisk Museum Lars Brøndum. 

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00