Astrid Krag
 svarer 
Thyra Frank

Astrid Krag (S) spørger ældreministeren, om ministeren vil sikre, at alle senior- og ældreråd får en aktiv rolle, f.eks. får eksplicit adgang til at rette bekymringshenvendelse og mulighed for at kommentere tilsynsrapporter på lige fod med den pågældende kommunalbestyrelse

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 210, Spørgsmål 1
Ministeren bedes oplyse, om hun vil sikre, at alle senior- og ældreråd får en aktiv rolle, f.eks. får eksplicit adgang til at rette bekymringshenvendelse og mulighed for at kommentere tilsynsrapporter på lige fod med den pågældende kommunalbestyrelse, i forbindelse med det foreslåede nye, styrket tilsyn på ældreområdet. Der henvises bl.a. til høringssvaret fra Danske Ældreråd.

Svar fra onsdag den 2. maj 2018
I lov om retssikkerhed og administration på det sociale område er fastsat nærmere regler for ældrerådenes virke. Efter disse regler skal kommunalbestyrelsen i samarbejde med ældrerådet fastlægge de nærmere rammer for rådets virke, herunder nærmere aftale om, hvordan og i hvilket omfang ældrerådene skal høres. Såfremt der ikke kan opnås enighed om, hvordan og i hvilket omfang ældrerådene skal høres, skal kommunalbestyrelsen høre ældrerådet om alle forslag, der vedrører ældre.

Muligheden for at rette en bekymringshenvendelse til Styrelsen for Patientsikkerhed gælder for alle, herunder også ældrerådene, hvorfor der ikke vurderes at være behov for en eksplicit adgang for ældrerådene i lovforslaget.

Det vurderes endvidere, at den nuværende lovgivning om ældrerådenes virke giver den fornødne mulighed for, at ældrerådene kan få en aktiv rolle og blive hørt om tilsynsrapporter i medfør af lovforslaget.
0:000:00