Astrid Krag
 svarer 
Thyra Frank

Astrid Krag (S) spørger ældreministeren, om ministeren vil indkalde aftalepartierne til politiske drøftelser i forlængelse af de erfaringsopsamlinger, der skal finde sted efter de fire års forsøgsperiode for det foreslåede styrket tilsyn på ældreområdet er udløbet

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 210, Spørgsmål 3
Ministeren bedes bekræfte, at ministeren vil indkalde aftalepartierne til politiske drøftelser i forlængelse af de erfaringsopsamlinger, der skal finde sted efter de fire års forsøgsperiode for det foreslåede styrket tilsyn på ældreområdet er udløbet.

Svar fra onsdag den 2. maj 2018
Som det fremgår af lovforslaget, er der tale om en forsøgsperiode fra den 1. juli 2018 til den 31. december 2021. Det forudsættes i lovforslaget, at der forud for en eventuel videreførelse af det nye tilsyn skal foretages en vurdering af erfaringerne med det foreslåede tilsyn efter lovforslaget.

Der vil blive gennemført en evaluering i forbindelse med forsøgsperiodens afslutning.

Evalueringen skal netop kunne danne baggrund for en politisk beslutningsproces omkring opfølgningen på forslaget, herunder om det nye tilsyn eventuelt skal gøres permanent. Evalueringen skal i den sammenhæng tillige danne grundlag for eventuelle justeringer i modellen for det nye tilsyn på baggrund af erfaringerne i forsøgsperioden.
0:000:00