svarer 
Kristian Jensen

Finansudvalget spørger finansministeren, Kristian Jensen, om at oplyse, hvordan det vil påvirke råderummet i mio. kr., hvis skatten på fri telefon og internet ikke afskaffes

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 241, Spørgsmål 62

Vil ministeren oplyse, hvordan det hvert år frem til 2025 vil påvirke råderummet i mio. kr., hvis skatten på fri telefon og internet ikke afskaffes?

Svar fra onsdag den 24. oktober 2018

I dag skal selvstændigt erhvervsdrivende og lønmodtagere, der får stillet fri telefon og internet til rådighed af sin arbejdsgiver, betale skat af 2.800 kr. (2019-niveau). Hvis begge ægtefæller er omfattet af beskatningen, nedsættes den skattepligtige værdi med ægtefællerabat på 25 pct. Anvendes arbejdstelefonen ikke privat, sker der ingen beskatning. Ca. 514.000 lønmodtagere beskattes i dag af fri telefon.

Med finansloven for 2018 blev beskatningen af fri telefon og internet afskaffet fra 2020. Det forventes, at en del af de personer, der i dag har en arbejdstelefon, men ikke fri telefon, vil få mulighed for at anvende arbejdstelefonen privat. Dernæst forventes det at få større udbredelse, således at nye lønmodtagergrupper vil få fri telefon som en del af en lønpakke. Af de personer, der ikke i dag har fri telefon, men som med en skattefritagelse vil få mulighed for det, skønnes langt størstedelen at være ikke-topskatteydere.

Ophæves skattefritagelsen af fri telefon og internet vil det medføre en skatteforhøjelse for rigtigt mange danskere. En ophævelse skønnes at give anledning til et merprovenu svarende til ca. 540 mio. kr. i 2020 stigende til ca. 700 mio. kr. i 2025, jf. tabel 1.

Tabel 1 700 Kilde: Skatteministeriet.

0:000:00