Rasmus Prehn
 svarer 
Ole Birk Olesen

Rasmus Prehn (S) spørger transport-, bygnings- og boligministeren, Ole Birk Olesen, om ministeren, på baggrund af TRU alm. del - bilag 439 (folketingsåret 2017-18) med notat om den danske regerings svar til EU-Kommissionens åbningsskrivelse om tidsbegrænset parkering, vil orientere om status på sagen og den fremtidige proces

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 40, Spørgsmål 2
Vil ministeren, på baggrund af TRU alm. del bilag 439 (folketingsåret 2017-18) med notat om den danske regerings svar til EU-Kommissionens åbningsskrivelse om tidsbegrænset parkering, orientere om status på sagen og den fremtidige proces? Vil ministeren herunder give sin vurdering af risikoen for at skulle ændre reglerne for tidsbegrænset parkering og hermed nærværende lovforslag?

Svar fra torsdag den 1. november 2018
Vil ministeren, på baggrund af TRU alm. del bilag 439 (folketingsåret 2017-18) ed notat om den danske regerings svar til EU-Kommissionens åbningsskrivelse om tidsbegrænset parkering, orientere om status på sagen og den fremtidige proces? Vil ministeren herunder give sin vurdering af risikoen for at skulle ændre reglerne for tidsbegrænset parkering og hermed nærværende lovforslag?

Svar:

Den danske regering sendte den 20. september 2018 sit svar på EUKommissionens åbningsskrivelse af 20. juli 2018. I svaret oplyste regeringen, at Danmark ikke anerkender, at den tidsbegrænsede parkering krænker friheden til at udveksle tjenesteydelser på transportområdet. Regeringen afventer på nuværende tidspunkt EU-Kommissionens reaktion.

Det er min opfattelse, at Danmark har en god sag. Det er dermed også min forventning, at der ikke bliver behov for at ændre på reglerne for tidsbegrænset parkering på statens rastepladser – og følgelig heller ikke på dette lovforslag.
0:000:00