Rasmus Prehn
 svarer 
Ole Birk Olesen

Rasmus Prehn (S) spørger transport-, bygnings- og boligministeren, Ole Birk Olesen, hvilke overvejelse ministeren gør sig om, at de forhøjede bøder rammer chaufførerne hårdere end vognmændene, der står bag, og finder ministeren dette retfærdigt

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 40, Spørgsmål 3
Hvilke overvejelse gør ministeren sig om, at de forhøjede bøder rammer chaufførerne hårdere end vognmændene, der står bag, og finder ministeren dette retfærdigt?

Svar fra torsdag den 1. november 2018
Hvilke overvejelse gør ministeren sig om, at de forhøjede bøder rammer chaufførerne hårdere end vognmændene, der står bag, og finder ministeren dette retfærdigt?

Svar:

Nærværende lovforslag indeholder en forhøjelse af bødeniveauet for ulovlig parkering på til- og frakørselsramper på motorvejsnettet og motortrafikvejene og en generel forhøjelse af parkeringsafgiften for køretøjer, hvis tilladte totalvægt overstiger 3.500 kg.

Jeg lægger til grund for min besvarelse, at der spørges ind til forhøjelsen af parkeringsafgiften.

I den forbindelse bemærker jeg, at der med nærværende lovforslag ikke ændres på de eksisterende regler for, hvor og hvornår man må standse og parkere. Hvis man overholder reglerne, vil man altså ikke blive påvirket af den foreslåede ændring.

Arbejdet med nærværende lovforslag har ikke givet mig anledning til at ændre på det klare udgangspunkt i færdselsloven om, at en bøde eller parkeringsafgift påhviler den, der har overtrådt loven.

Det følger imidlertid af færdselslovens § 121, stk. 4, at betales afgiften ikke inden den fastsatte frist, hæfter tillige ejeren (brugeren) for betalingen, medmindre det godtgøres, at føreren uberettiget var i besiddelse af køretøjet.

Der er altså efter den nuværende lovgivning hjemmel til, at også ejeren af et køretøj, dvs. typisk vognmanden, kan komme til at hæfte for betalingen af en parkeringsafgift, såfremt den ikke betales inden den fastsatte tidsfrist. Jeg er ikke bekendt med oplysninger, som giver belæg for at sige noget om, at den forhøjede parkeringsafgift rammer chaufføren hårdere end vognmanden.

Side
0:000:00