Pernille Schnoor
 svarer 
Ellen Trane Nørby

Pernille Schnoor (ALT) spørger sundhedsministeren, Ellen Trane Nørby, om ministeren er indstillet på, at etablering af opgavespecifik autorisation af behandlingsfarmaceuter skal ske som en forsøgsordning, som evalueres f.eks. to år efter ikrafttræden

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 63, Spørgsmål 18
Er ministeren indstillet på, at etablering af opgavespecifik autorisation af behandlingsfarmaceuter skal ske som en forsøgsordning, som evalueres f.eks. to år efter ikrafttræden?

Svar fra torsdag den 1. november 2018
”Er ministeren indstillet på, at etablering af opgavespecifik autorisation af behandlingsfarmaceuter skal ske som en forsøgsordning, som evalueres f.eks. to år efter ikrafttræden?

” Svar:

Lovforslaget udspringer af Sundheds- og Ældreudvalgets ønske om at undersøge farmaceuters og farmakonomers mulighed for udlevering af lægemidler til en patient uden recept fra en læge. Dette ønske opstod i forbindelse med Folketingets behandling af lovforslag om modernisering af apotekersektoren (L 35) i 2015.

På den baggrund udarbejdede Styrelsen for Patientsikkerhed og Lægemiddelstyrelsen en rapport om mulige modeller for farmaceuters og farmakonomers udlevering af receptpligtige lægemidler uden recept.

Med afsæt i rapportens model 4 er der opnået enighed med Danmarks Apotekerforening om at tilbyde nye sundhedsydelser på apotekerne under forudsætning af, at ydelserne tilbydes af en behandlerfarmaceut, der autoriseres og undergives tilsyn.

Det betyder, at en behandlerfarmaceut vil blive underlagt et individtilsyn, og apoteket vil blive undergivet tilsyn som behandlingssted ud over et tilsyn efter apotekerlovens regler.

Ministeriet vil følge området tæt, og jeg finder derfor ikke grundlag for, at lovforslagets ordning skal udformes som en forsøgsordning, da behandlerfarmaceuters virke vil blive løbende iagttaget.
0:000:00