svarer 
Rasmus Jarlov

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget spørger erhvervsministeren, Rasmus Jarlov, om kommentar til henvendelsen af 24/10-18 fra Finans & Leasing, vedrørende afklaring af, om der i lovforslaget, er taget højde for muligheden for at foretage fakturabelåning

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 48, Spørgsmål 1
Vil ministeren kommentere henvendelsen af 24/10-18 fra Finans & Leasing, vedrørende afklaring af, om der i lovforslaget, er taget højde for muligheden for at foretage fakturabelåning, jf. L 48 - bilag 4?

Svar fra tirsdag den 30. oktober 2018
Jeg kan bekræfte, at der er taget højde for angivelse af fakturabelåning i den europæiske standard. Måden hvorpå fakturabelåning angives i den europæiske standard svarer til den måde, som det allerede angives på i den danske standard for e-fakturering, med enkelte tekniske afvigelser.

Lovforslaget indeholder ikke tekniske vejledninger for anvendelsen af den europæiske standard, men nærmere regler vil blive fastsat i en bekendtgørelse. I bekendtgørelsens bilag vil der også indgå en vejledning for angivelse af fakturabelåning. Denne information er også tilgængelig i selve standarden.

Erhvervsstyrelsen oplyser derudover følgende:

”Fakturabelåning, også kaldt factoring, kan oprettes som en selvstændig dokumenttype, der kaldes DocumentTypeCode = 393. Det kan også håndteres som DocumentTypeCode = 380.

Endvidere er kravene i den europæiske standard:

- Fakturabelåning skal fremgå af header noten. Dette fungerer som en teknisk meddelelse, der kaldes denunciation.

- Informationer vedrørende betalingsmodtageren, også kaldt PayeeParty, skal indeholde fakturabelåningsselskabets oplysninger.

- Informationer vedrørende betalingsoplysninger, også kaldt PaymentMeans, skal indeholde oplysninger om fakturabelåningsselskabet.” ERHVERVSMINISTERIET Slotsholmsgade 10-12 1216 København K Tlf.

Fax CVR-nr 33 92 33 50 33 12 37 78 10 09 24 85 EAN nr. 5798000026001 [email protected] www.em.dk
0:000:00