Kirsten Normann Andersen
 svarer 
Ellen Trane Nørby

Kirsten Normann Andersen (SF) spørger sundhedsministeren, Ellen Trane Nørby, om redegørelse for indholdet og rækkevidden af elementet vedrørende videregivelse af personhenførbare oplysninger, uden patientens samtykke

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 61, Spørgsmål 1
Vil ministeren redegøre nærmere for indholdet og rækkevidden af elementet vedrørende videregivelse af personhenførbare oplysninger, uden patientens samtykke? Der henvises til høringssvaret fra Dansk Selskab for Almen Medicin (DSAM).

Svar fra mandag den 29. oktober 2018
Der bliver ikke ændret i det materielle indhold af reglerne om Lægemiddelstatistikregisteret med denne del af lovforslaget. Forslaget om ændring af apotekerlovens § 11, stk. 4, er alene en formel konsekvensrettelse af den allerede eksisterende regel om videregivelse af personoplysninger til forvaltningsmyndigheder inden for sundhedsområdet om ordination af lægemidler. Kompetencen til at videregive oplysninger med hjemmel i bestemmelsen er overgået til Sundhedsdatastyrelsen i forbindelse med, at styrelsen blev udskilt som selvstændig styrelse, i stedet for som hidtil at være en del af Statens Serum Institut.

I spørgsmålet henvises der til Dansk Selskab for Almen Medicins høringssvar, som går vidt i sin kritik af Sundhedsdatastyrelsen. Jeg vil derfor understrege, at Sundhedsdatastyrelsen er underlagt de forpligtelser og principper, der gælder for offentlige myndigheder, og alene varetager saglige hensyn i styrelsens forvaltning. Der er derfor ikke tale om en interessekonflikt, når SDS administrerer data fra Lægemiddelstatistikregisteret efter bestemmelsen.
0:000:00