svarer 
Ole Birk Olesen

Transport, Bygnings- og Boligudvalget spørger transport-, bygnings- og boligministeren, Ole Birk Olesen, om kommentar til henvendelse af 3/11-18 fra Danmarks Frie AutoCampere vedrørende skærpede bøder til biler over 3.500 kg

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 40, Spørgsmål 5
Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 3. november 2018 fra Danmarks Frie AutoCampere vedrørende skærpede bøder til biler over 3.500 kg, jf. L 40 - bilag 4.

Svar fra torsdag den 15. november 2018
Danmarks Frie AutoCampere (herefter DFAC) bemærker, at lovforslagets forhøjelse af parkeringsafgiften ikke kun vil ramme lastbiler, men også de indenlandske eller udenlandske turister, der kører i autocampere over 3.500 kg.

Vægtgrænsen på 3.500 kg er valgt, da denne vægtgrænse ofte benyttes i f.eks. færdselsloven, godskørselslovgivning m.v., når der skal sondres mellem store og små køretøjer.

Det har imidlertid ikke været intentionen med lovforslaget, at private bilister – som eksempelvis turister i en autocamper – skal pålægges en forhøjet afgift.

Det har jeg til hensigt at sikre ikke sker ved at fremsætte et ændringsforslag herom.
0:000:00