svarer 
Rasmus Jarlov

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget spørger erhvervsministeren, Rasmus Jarlov, om kommentar til henvendelsen af 9/11-18 fra Region Midtjylland, Region Nordjylland Vækstforum og Syddansk Vækstforum om behovet for fortsat at sikre gode ramme for vækst i hele landet

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 67, Spørgsmål 1
Vil ministeren kommentere henvendelsen af 9/11-18 fra Region Midtjylland, Region Nordjylland Vækstforum og Syddansk Vækstforum om behovet for fortsat at sikre gode ramme for vækst i hele landet for så vidt angår de elementer, der vedrører L 67, jf. L 67 - bilag 3?

Svar fra tirsdag den 4. december 2018
Med aftalen om forenkling af erhvervsfremmesystemet af 24. maj, som indgået mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti) og Dansk Folkeparti, gennemføres en forenkling af den offentlige turismefremmeindsats, som jeg mener sikrer gode rammer for den fremtidige udvikling af dansk turisme – både i Øst- og Vestdanmark.

Fremover vil den offentlige turismefremmeindsats bliver varetaget på to niveauer: ét decentralt niveau med en stærk kommunal forankring og et statsligt niveau.

Regionernes hidtidige finansiering af turismeudviklingsselskaberne Dansk Kyst- og Naturturisme og Dansk Erhvervs- og Mødeturisme, der har en væsentlig del af deres aktiviteter i Vestdanmark, overføres i den forbindelse til Erhvervsministeriet med henblik på at videreføre indsatserne.

Ligeledes overføres basisfinansieringen af Wonderful Copenhagen til Erhvervsministeriet. Wonderful Copenhagen er hovedstadsregionens destinationsselskab og har til opgave at fremme og udvikle erhvervs- og ferieturismen i hovedstadsområdet. Wonderful Copenhagen har gennem mange år været en velfungerende ramme om en samlet turismefremmeindsats på tværs af de mange kommuner i hovedstadsområdet, og det har vi med den politiske aftale om forenkling af erhvervsfremmesystemet ønsket at bevare. Desuden varetager Wonderful Copenhagen også nationale og tværgående opgaver fx ift. Storbyselskabet og ift. krydstogtsturismen.

Tlf.

Derudover øremærkes under Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse også 50 mio. kr. til lokale og tværgående turismeprojekter, heraf er 40 mio. kr. øremærket en destinationsudviklingspulje, der kun kan søges af destinationsselskaber. Dette i forlængelse af, at det i forhold til den lokale turismefremmeindsats er aftalt med KL, at den kommunale turismefremmeindsats skal konsolideres i 15-25 destinationsselskaber, der skal varetage den lokale indsats.

I forhold til sammensætningen af Det Nationale Turismeforum lægges med lovforslaget op til, at Det Nationale Turismeforum fremover udvides med bestyrelsesformanden for Dansk Kyst- og Naturturisme og bestyrelsesformanden for Wonderful Copenhagen. Efter Danske Regioner ikke længere skal indstille to medlemmer får Det Nationale Turismeforum yderligere et medlem fra erhvervslivet og et yderligere medlem udpeget efter indstilling fra KL. Den påtænkte udvidelse af Det Nationale Turismeforum betyder, at både storbyturismen og kyst- og naturturismen får en styrket repræsentation, og jeg finder således udvidelsen som udtryk for en balance mellem de forskellige dele af dansk turisme, herunder Øst- og Vestdanmark.
0:000:00