Dennis Flydtkjær
 svarer 
Karsten Lauritzen

Dennis Flydtkjær (DF) spørger skatteministeren, Karsten Lauritzen, om at ændre lovforslaget, således at alene 60 pct. af den lejeindtægt for udlejning af biler, lystbåde og campingvogne, der overstiger bundfradraget på 10.000 kr. (2018-niveau), medregnes til den skattepligtige indkomst

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 102, Spørgsmål 2
Vil ministeren tage initiativ til at ændre lovforslaget, således at alene 60 pct. af den lejeindtægt for udlejning af biler, lystbåde og campingvogne (herunder autocampere og Camp-Let), der overstiger bundfradraget på 10.000 kr. (2018-niveau), medregnes til den skattepligtige indkomst? I benægtende fald bedes ministeren yde teknisk bistand til et ændringsforslag herom.

Svar fra fredag den 30. november 2018
Mit udgangspunkt som skatteminister er, at når vi har en aftale, er det den, vi gennemfører. Men som jeg tilkendegav under 1. behandlingen af lovforslaget, så vil jeg gerne se på, om vi kan gøre noget anderledes for at imødekomme den kritik af fradraget for indkomst fra udlejning af biler, lystbåde og campingvogne mv., der har været under høringen.

Det var i øvrigt også en del af Aftale om bedre vilkår for vækst og korrekt skattebetaling i dele- og platformsøkonomien, at der skulle gennemføres en evaluering af skattereglerne for udlejning af bil, båd og campingvogne.

Jeg synes, at det vil være en fornuftig løsning, hvis bundfradraget suppleres med en delvis medregningsprocent, hvor alene 60 pct. af den del af indkomsten fra udlejning af biler, lystbåde og campingvogne mv., der overstiger bundfradraget på 10.000 kr. (2018-niveau), medregnes til den skattepligtige indkomst. Dette vil også give en større lighed med reglerne for boligudlejning.

Jeg er derfor indstillet på at fremsætte ændringsforslag som foreslået.

0:000:00