Roger Courage Matthisen
 svarer 
Ole Birk Olesen

Roger Courage Matthisen (ALT) spørger transport-, bygnings- og boligministeren, Ole Birk Olesen, om forslaget kan gøre det vanskeligt for kommunerne at skrue op og ned for de kriterier, som de mener håndterer deres boligflow bedst

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 8, Spørgsmål 5
Kan forslaget gøre det vanskeligt for kommunerne at skrue op og ned for de kriterier, som de mener håndterer deres boligflow bedst?

Ved svaret bedes ministeren lægge til grund, at den foreslået ordning svarer til den ordning, der var med i det lovforslag, som den tidligere regering (Venstre) sendte i høring i oktober 2016, jf. bemærkningerne til beslutningsforslaget.

Svar fra fredag den 14. december 2018
Kan forslaget gøre det vanskeligt for kommunerne at skrue op og ned for de kriterier, som de mener håndterer deres boligflow bedst? Ved svaret bedes ministeren lægge til grund, at den foreslået ordning svarer til den ordning, der var med i det lovforslag, som den tidligere regering (Venstre) sendte i høring i oktober 2016, jf. bemærkningerne til beslutningsforslaget.

Svar:

Jeg har indhentet svarbidrag fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, som oplyser følgende:

”Efter det i spørgsmålet nævnte lovforslag fastsætter kommunalbestyrelsen kriterier for anvisning af ledige ungdomsboliger til unge uddannelsessøgende (studerende). Hvis der er oprettet en fællesanvisning, fastsætter kommunalbestyrelsen anvisningskriterierne efter indstilling fra fællesanvisningen. Efter de gældende regler kan kommunen ligeledes fastsætte kriterier for anvisningen.

Forslaget ændrer således ikke ved, at kommunen har kompetence til at træffe beslutning om anvisningskriterier, herunder ændring af kriterierne.

0:000:00