Holger K. Nielsen
 svarer 
Inger Støjberg

Holger K. Nielsen (SF) spørger udlændinge- og integrationsministeren, Inger Støjberg, om det betyder noget for ministeren, hvor lav den spontane flygtningestrøm bliver ift. at tage imod kvoteflygtninge

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 1, Spørgsmål 3
Betyder det noget for ministeren, hvor lav den spontane flygtningestrøm bliver ift. at tage imod kvoteflygtninge? Kan man f.eks. sige, at hvis der kommer 2.000 til Danmark, så kan Danmark tage imod f.eks. 200 kvoteflygtninge? Er det antallet eller integrationen, der er afgørende?

Svar fra fredag den 7. december 2018
Ifølge forarbejderne til lov nr. 1689 af 26. december 2017 om ændring af udlændingeloven (Ny kvoteordning) skal der ved beslutningen om, hvor mange kvoteflygtninge, der skal genbosættes i Danmark, lægges vægt på den sociale og økonomiske kapacitet i samfundet.

Ved vurderingen af den sociale og økonomiske kapacitet skal der bl.a. lægges vægt på antallet af spontanasylansøgere, der er kommet til Danmark de foregående år, antallet af opholdstilladelser meddelt til udlændinge de foregående og på, hvordan de udlændinge, der allerede befinder sig i Danmark, er integrerede.

Herudover kan andre momenter også indgå i vurderingen. Det kan f.eks. være tilfældet, hvis Danmark har ekstraordinært mange afviste asylansøgere i udrejseposition.

Det forudsættes i lovforarbejderne, at der foretages en samlet afvejning af de forskellige kriterier ved vurderingen af den sociale og økonomiske kapacitet og hvor mange udlændinge der på den baggrund skal genbosættes i Danmark.

7. december 2018 Asyl og Visum Akt-id 6198 4000 [email protected] www.uim.dk 36977191 2018 - 20710 591828 Det er således hverken antallet af spontane asylansøgere eller integrationen, der alene er afgørende for, hvor mange kvoteflygtninge Danmark skal modtage. Begge momenter indgår i den samlede vurdering.
0:000:00