Bjarne Laustsen
 svarer 
Troels Lund Poulsen

Bjarne Laustsen (S) spørger beskæftigelsesministeren, Troels Lund Poulsen, om forskellen mellem den situation, at et privat plejefirma, som arbejder for en kommune, går konkurs og hvor et privat firma går konkurs og medarbejderne bliver fritstillet

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 11, Spørgsmål 7
Vil ministeren redegøre for forskellen mellem den situation, at et privat plejefirma, som arbejder for en kommune, går konkurs og hvorefter LG bare skal lægge pengene ud, og så den situation, hvor et privat firma – f.eks. en tømrervirksomhed - går konkurs og medarbejderne bliver fritstillet, hvor der således ikke er tvivl om, at det er LG, der skal udbetale lønmodtagernes tilgodehavende?

Svar fra mandag den 7. januar 2019
”Vil ministeren redegøre for forskellen mellem den situation, at et privat plejefirma, som arbejder for en kommune, går konkurs og hvorefter LG bare skal lægge pengene ud, og så den situation, hvor et privat firma – f.eks. en tømrervirksomhed går konkurs og medarbejderne bliver fritstillet, hvor der således ikke er tvivl om, at det er LG, der skal udbetale lønmodtagernes tilgodehavende?” Svar:

Udgangspunktet er, at Lønmodtagernes Garantifond skal udbetale lønmodtagernes tilgodehavender, hvis et privat plejefirma, der arbejder for en kommune, går konkurs, og det samme er tilfældet, hvis fx en tømrervirksomhed går konkurs.

Hvis der imidlertid er tvivl om, hvorvidt lønmodtagerne har et krav i konkursboet, hvilket kan være tilfældet ved en mulig virksomhedsoverdragelse forud for en konkurs, kan Lønmodtagernes Garantifond afvise at udbetale lønmodtagernes tilgodehavende. Dette gælder både i relation til et privat plejefirma og i forhold til en tømrervirksomhed.

L 11 har til formål at give mulighed for, at lønmodtagerne kan overdrage deres krav på tilgodehavender til Lønmodtagernes Garantifond i tilfælde, hvor den mulige virksomhedsoverdragelse forud for konkursen er sket til en offentlig erhverver eller en privat erhverver, som er dækket af en offentlig garanti.
0:000:00