Bjarne Laustsen
 svarer 
Troels Lund Poulsen

S: Betaler kommunerne regningen for et privat plejefirmas konkurs?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 11, Spørgsmål 8

Kan ministeren bekræfte, at det ikke kan udelukkes, at det mest sandsynlige er, at det er kommunen og dermed skatteborgerne, der kommer til at betale regningen, når et privat plejefirma går konkurs?

Svar fra mandag den 7. januar 2019

”Kan ministeren bekræfte, at det ikke kan udelukkes, at det mest sandsynlige er, at det er kommunen og dermed skatteborgerne, der kommer til at betale regningen, når et privat plejefirma går konkurs?” Svar:

Jeg kan bekræfte, at det ikke kan udelukkes, at en kommune kan komme til at hæfte for lønmodtagertilgodehavender, hvis en privat leverandør af pleje går konkurs.

Dette kan ske, hvis der finder en virksomhedsoverdragelse sted til kommunen forud for konkursen.

Det bemærkes i denne sammenhæng, at Vestre Landsret den 23. november 2018 traf afgørelse i to sager om det private plejefirma Kærkommen ApS. Her fastslog landsretten, at der ikke havde fundet virksomhedsoverdragelse sted forud for konkursen. Det betyder at det er Lønmodtagernes Garantifond, der skal betale lønmodtagernes tilgodehavender.

Jeg er blevet oplyst om, at Lønmodtagernes Garantifond ikke anker afgørelsen fra Vestre Landsret.

J.nr.

2018 - 2276

0:000:00