Rune Lund
 svarer 
Karsten Lauritzen

Rune Lund (EL) spørger skatteministeren, Karsten Lauritzen, hvor stor en del af afkastet der skal have været underkastet løbende beskatning, før man kan undgå en afgift af båndlagt kapital

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 27, Spørgsmål 1
Det fremgår af ændringsforslag nr. 3 at ”Det foreslås at præcisere, at den foreslåede § 3 C om beregning af afgift af båndlagt kapital finder anvendelse for båndlagt kapital, hvor der ikke er sket løbende beskatning af hele eller dele af afkastet.” Ministeren bedes redegøre for, hvor stor en del af afkastet der skal have været underkastet løbende beskatning, før man kan undgå en afgift af båndlagt kapital.

Svar fra mandag den 10. december 2018
Det er ikke tilstrækkeligt efter ændringsforslaget, at kun en del af afkastet har været undergivet løbende beskatning. Ændringsforslaget har således netop til hensigt at præcisere, at det er hele afkastet af den båndlagte kapital, som skal have været underkastet en løbende beskatning.

0:000:00