Rune Lund
 svarer 
Karsten Lauritzen

Rune Lund (EL) spørger skatteministeren, Karsten Lauritzen, hvorvidt præciseringen i ændringsforslag nr. 7 kommer til at medføre et mindreprovenu, idet hensættelser for fonde typisk er forbundet med et skattemæssigt mindreprovenu m.v.

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 27, Spørgsmål 2
Ministeren bedes redegøre for, hvorvidt præciseringen i ændringsforslag nr. 7 kommer til at medføre et mindreprovenu, idet hensættelser for fonde typisk er forbundet med et skattemæssigt mindreprovenu, samt redegøre for, om ikke koblingen mellem trusts og fondsbeskatningen kan betyde skattespekulation og dermed arbejde imod hensigten med L27, nemlig at minimere misbrug af trusts til skattespekulation.

Svar fra onsdag den 12. december 2018
Med ændringsforslag nr. 7 sikres, at trusts kan foretage fradrag for hensættelser til konsolidering af kapital, der svarer til fondskapital for en fond.

I henhold til fondsbeskatningsloven kan fradraget ikke overstige 4 pct. af de i indkomståret foretagne uddelinger til almenvelgørende eller på anden måde almennyttige formål.

Det er endvidere en forudsætning, at der er tale om kapital, som svarer til fondskapital.

I det omfang de omfattede trusts vælger at uddele til almennyttige formål, kan muligheden for at anvende samme konsolideringsfradrag som fonde være forbundet med et mindreprovenu. Det vurderes dog, at disse uddelinger vil have et begrænset omfang, og at mindreprovenuet ved ændringen derfor er beskedent.

Skatteministeriet har ikke oplysninger, der indikerer, at fondsbeskatningslovens regler om konsolideringsfradrag og det generelle fradrag for uddelinger til almennyttige formål misbruges til skattespekulation. Ligesom med andre typer skattefradrag, kan der dog ikke stilles garantier for, at misbrug og fejl ikke kan forekomme. Koblingen mellem trusts og fondsbeskatningen anses derfor ikke at udgøre en særlig risiko for misbrug.

0:000:00