Christian Langballe
 svarer 
Inger Støjberg

Christian Langballe (DF) spørger udlændinge- og integrationsministeren, Inger Støjberg, om ministeren betragter justeringen af klageadgang i sager om frihedsberøvelse som en stramning af udlændingelovgivningen

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 118, Spørgsmål 11
Betragter ministeren justeringen af klageadgang i sager om frihedsberøvelse som en stramning af udlændingelovgivningen?

Svar fra fredag den 11. januar 2019
Lovforslaget indeholder forslag om, at reglerne om behandling af klager over politiets afgørelser vedrørende administrativ frihedsberøvelse efter udlændingeloven ændres, således at politidirektørernes afgørelser fremover kan påklages til Rigspolitichefen i stedet for til udlændinge- og integrationsministeren.

Den foreslåede ændring afspejler, at Rigspolitiet er overordnet myndighed for politikredsene, at Rigspolitiet besidder en betydelig sagkundskab på området, og at spørgsmålet om frihedsberøvelse i høj grad beror på en politifaglig vurdering.

Jeg betragter ikke den foreslåede ændring som en stramning af udlændingelovgivningen. Der er således alene tale om en ændring af klageinstans for politidirektørenernes afgørelser om frihedsberøvelse. 11. januar 2019 Udsendelse Akt-id 6198 4000 [email protected] www.uim.dk 36977191 2018 - 21248 59827
0:000:00