Stine Brix
 svarer 
Ellen Trane Nørby

Stine Brix (EL) spørger sundhedsministeren, Ellen Trane Nørby, om der efter forslaget sanktioneres ens, om man markedsfører tobak til mindreårige eller sælger tobak til mindreårige

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 108, Spørgsmål 10
Ministeren bedes oplyse, om der efter forslaget sanktioneres ens, om man markedsfører tobak til mindreårige eller sælger tobak til mindreårige, da terminologi i de specielle bemærkninger til § 2 omtaler begge tilfælde.

Svar fra lørdag den 22. december 2018
”Ministeren bedes oplyse, om der efter forslaget sanktioneres ens, om man markedsfører tobak til mindreårige eller sælger tobak til mindreårige, da terminologi i de specielle bemærkninger til § 2 omtaler begge tilfælde.” Svar:

Den foreslåede § 5, stk. 2 er en strafbestemmelse og beskriver, at der kan ske frakendelse af retten til at markedsføre tobak i grove gentagelsestilfælde for en periode, hvis der sker salg af tobak til personer under 18 år. Forbuddet mod salg af tobak til mindreårige fremgår af § 1 og § 2 a i lov om forbud mod salg af tobak og alkohol til personer under 18 år, hvor der a ve des beteg else ”forbud od at sælge”, hvorfor der tilsvarende refereres til denne terminologi i bemærkningerne.
0:000:00