Rosa Lund
 svarer 
Søren Pape Poulsen

Rosa Lund (EL) spørger justitsministeren, Søren Pape Poulsen, om ministeren anser det for sandsynligt, at personer i rocker-/bandemiljøet vil vente med at anmelde brug af sikkerhedsvest

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 122, Spørgsmål 1
Vil ministeren – idet det fremgår af bemærkningerne til lovforslaget, at ”en stigning i brugen af sikkerhedsveste kan derfor anses for at være en tidlig indikator for, at en mulig konflikt er under opsejling” – redegøre for om ministeren anser det for sandsynligt, at personer i rocker-/bandemiljøet vil vente med at anmelde brug af sikkerhedsvest, til en konflikt er under opsejling, eller kan man forestille sig, at de anmelder vesten i en rolig periode for derefter at anvende den i en konfliktperiode?

Svar fra torsdag den 24. januar 2019
Justitsministeriet kan oplyse, at der med lovforslaget lægges op til, at justitsministeren bemyndiges til at fastsætte bestemmelser om, at personer, der ønsker at bære sikkerhedsveste på offentligt tilgængelige steder, skal anmelde at være i besiddelse af en sådan vest til politiet. Kravet om forudgående anmeldelse vil ikke gælde for personer, der anvender sikkerhedsveste i forbindelse med deres erhverv, herunder myndighedspersoner, autoriserede dørmænd, vagter eller forhandlere af sikkerhedsveste.

Der stilles i den forbindelse ikke krav om, at anmeldelsen til politiet skal ske i tidsmæssig tilknytning til, at sikkerhedsvesten bæres på et offentligt tilgængeligt sted, eller at der skal foretages anmeldelse, hver gang den pågældende ønsker at bære sikkerhedsvesten på et offentligt tilgængeligt sted.

Der er således intet til hinder for, at personer med tilknytning til bandemiljøet kan anmelde at være i besiddelse af en sikkerhedsvest forud for en eventuel konflikt i miljøet. Det må efter Justitsministeriets opfattelse dog umiddelbart antages, at ikke alle personer med tilknytning til bandemiljøet nødvendigvis vil anskaffe sig – og anmelde at være i besiddelse af – en sikkerhedsvest forud for en konflikt i bandemiljøet. Det er således Justitsministeriets vurdering, at den forslåede registreringsordning kan give politiet et bedre efterretningsbillede i forhold til potentielt farlige konfliktsituationer i bandemiljøet.

0:000:00