Rosa Lund
 svarer 
Søren Pape Poulsen

Rosa Lund (EL) spørger justitsministeren, Søren Pape Poulsen, om en forudgående anmeldelse til politiet vil være en forudsætning for et lovligt køb af en sikkerhedsvest

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 122, Spørgsmål 3
Vil en forudgående anmeldelse til politiet være en forudsætning for et lovligt køb af en sikkerhedsvest?

Svar fra torsdag den 24. januar 2019
Nej. Med lovforslaget foreslås det at indføre en registreringsordning, hvorefter personer, der ønsker at bære en sikkerhedsvest på et offentligt tilgængeligt sted, skal indgive anmeldelse til politiet om at være i besiddelse af en sådan vest. Kravet om forudgående anmeldelse vil ikke gælde for personer, der anvender sikkerhedsveste i forbindelse med deres erhverv, herunder myndighedspersoner, autoriserede dørmænd, vagter eller forhandlere af sikkerhedsveste.

En sikkerhedsvest vil således lovligt kunne købes og besiddes uden anmeldelse til politiet. Sikkerhedsvesten vil dog ikke lovligt kunne bæres på et offentligt tilgængeligt sted uden anmeldelse til politiet, medmindre den bæres af en person, der anvender sikkerhedsvesten i forbindelse med sit erhverv.

0:000:00