svarer 
Jakob Ellemann-Jensen

Miljø- og Fødevareudvalget spørger miljø- og fødevareministeren, Jakob Ellemann-Jensen, om kommentar til henvendelse af 20/12-18 17 grønne organisationer siger ned til svækkelse af fredninger

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 48, Spørgsmål 1
Vil ministeren kommentere henvendelsen af 20/12-18 17 grønne organisationer siger ned til svækkelse af fredninger, jf. B 48 - bilag 1?

Svar fra mandag den 14. januar 2019
I henvendelsen giver de 17 grønne organisationer deres synspunkt på Dansk Folkepartis beslutningsforslag om, hvem der skal kunne rejse fredningssager. De 17 grønne organisationer er bekymrede for, at mange fredningsforslag ikke vil blive rejst, hvis beslutningsforslaget følges, da mange af fredningssagerne rejses af Danmarks Naturfredningsforening alene eller sammen med andre.

Organisationerne fremhæver bl.a. fredningsnævnenes rolle, og at det er de 13 fredningsnævn, der beslutter om en fredning skal gennemføres. Derudover nævner organisationerne, at Danmarks Naturfredningsforening har stort fokus på indledende dialog med lodsejere, kommuner og andre interessenter og at kommunerne ofte vælger at bakke op om fredningsforslagene. Organisationerne har kapaciteten til at gøre det.

Beslutningsforslaget skal 1. behandles i Folketinget den 24. januar 2019, hvor vi får lejlighed til at drøfte de forskellige synspunkter. Jeg vil gerne slå fast, at regeringen ikke kommer til at støtte beslutningsforslaget fra Dansk Folkeparti, og jeg kommer ikke til at indskrænke Danmarks Naturfredningsforenings ret til at rejse fredninger i Danmark.

Jakob Ellemann-Jensen / Charlotte Brøndum • www.mfvm.dk
0:000:00