svarer 
Ellen Trane Nørby

Peder Hvelplund (EL) spørger sundhedsministeren, Ellen Trane Nørby, hvordan ministeren vil sikre, at der er tilslutning blandt tolkene til at blive certificeret

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 109, Spørgsmål 4
Hvordan vil ministeren sikre, at der er tilslutning blandt tolkene til at blive certificeret og dermed afholde udgiften til gebyret for certificeringen, hvis ikke regionerne inden for en nærmere defineret årrække pålægges at anvende certificerede tolke?

Svar fra tirsdag den 22. januar 2019
Som det fremgår af den samtidige besvarelse af spørgsmål nr. 3 vedrørende lovforslaget (L 109), er det regeringens opfattelse, at det må være op til de enkelte regioner og kommuner – som hver dag benytter tolke på sundhedsområdet – at beslutte, om de vil benytte sig af en certificeret tolk, eller om de på anden vis vil sikre, at den tolkebistand, der anvises, er af tilstrækkelig kvalitet.

Som det fremgår af den samtidige besvarelse af spørgsmål nr. 2 vedrørende lovforslaget (L 109), vil det – i takt med, at regioner og kommuner forhåbentlig begynder at benytte sig af certificerede tolke – formentlig blive helt naturligt for tolke, der ønsker at tolke på sundhedsområdet, at lade sig certificere.

./.
0:000:00