Susanne Eilersen
 svarer 
Ole Birk Olesen

Susanne Eilersen (DF) spørger transport-, bygnings- og boligministeren, Ole Birk Olesen, om ministeren deler de bekymringer, som sekretariatschef i Danske Beredskaber, Bjarne Nigaard, har omkring brandsikkerheden på 700 gamle hoteller i kølvandet på de oplevelser, man havde på Svinkløv Badehotel

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 26, Spørgsmål 6
Deler ministeren de bekymringer, som sekretariatschef i Danske Beredskaber, Bjarne Nigaard, har omkring brandsikkerheden på 700 gamle hoteller i kølvandet på de oplevelser, man havde på Svinkløv Badehotel, og er det noget, ministeren har planer om at gøre noget ved?

Svar fra mandag den 28. januar 2019
Deler ministeren de bekymringer, som sekretariatschef i Danske Beredskaber, Bjarne Nigaard, har omkring brandsikkerheden på 700 gamle hoteller i kølvandet på de oplevelser, man havde på Svinkløv Badehotel, og er det noget, ministeren har planer om at gøre noget Forsvarsudvalget har den 20. december stillet følgende spørgsmål nr. 3 vedrøved?

rende B 26, som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Bjarne Laustsen (S) og Susanne Eilersen (DF):

Svar:

Spørgsmål nr. 3:

Jeg henviser til min besvarelse af Forsvarsudvalgets spørgsmål nr. 5 vedrørende B 26. sprinkleranlæg) på Svar:

Ole Birk Olesen Det følger af byggeloven, at en bygning skal overholde de krav, der gælder på opførselstidspunktet eller på tidspunktet, hvor der senest er søgt om byggetilladelse.

Byggelovgivningen og bygningsreglementet revideres løbende i takt med udviklingen af byggeriet og på baggrund af de erfaringer, som opbygges i byggeriet med tiden.

En lovlig opført bygning, bliver ikke ulovlig, fordi kravene efterfølgende ændres.

Tilsvarende skal en bygning ikke ombygges, når der laves om i kravene i bygningsreglementet. Det er bygningsejerens ansvar, at brandsikkerheden for en bygning opretholdes i hele bygningens levetid.

Vælger en bygningsejer at lave ombygninger eller andre ændringer i sin bygning, skal vedkommende være opmærksom på, at ændringen kan medføre, at der stilles nye krav til bygningen.

[dato]

[j.nr.]

Med venlig hilsen
0:000:00