Susanne Eilersen
 svarer 
Claus Hjort Frederiksen

Susanne Eilersen (DF) spørger forsvarsministeren, Claus Hjort Frederiksen, hvorfor den såkaldte Svinkløvgruppe, der skulle undersøge brandsikkerheden på ældre hoteller, er nedlagt

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 26, Spørgsmål 7
Kan ministeren redegøre for, hvorfor den såkaldte Svinkløvgruppe, der skulle undersøge brandsikkerheden på ældre hoteller, er nedlagt, jf. artiklen "Beredskabet: Der er hoteller, hvor du ikke ved, om du kan sove sikkert" på DR Nordjyllands hjemmeside den 22. december 2018?

Svar fra tirsdag den 29. januar 2019
Kan ministeren redegøre for, hvorfor den såkaldte Svinkløvgruppe, der skulle undersøge brandsikkerheden på ældre hoteller, er nedlagt, jf. artiklen "Beredskabet: Der er hoteller, hvor du ikke ved, om du kan sove sikkert" på DR Nordjyllands hjemmeside den 22. december 2018?

Svar:

Beredskabsstyrelsen indkaldte efter branden på Svinkløv Badehotel relevante interessenter for at høre de pågældendes synspunkter og holdninger. Der er i alt afholdt tre møder i gruppen. I møderne deltog Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen som ansvarlig myndighed for brandreguleringen under byggeloven og Sikkerhedsstyrelsen som ansvarlig myndighed for produktsikkerhed. Derudover var den største brancheorganisation for danske hoteller, HORESTA, KL, Slots- og Kulturstyrelsen, Nordjyllands Beredskab, Forsikring og Pension, Hovedstadens Beredskab og Danske Beredskaber repræsenteret. Gruppen af mødedeltagere blev benævnt ”Svinkløvgruppen”.

Reglerne om brandsikkerhed på hoteller er delt imellem byggelovgivningen og beredskabslovgivningen. Det bemærkes, at når Beredskabsstyrelsens driftsmæssige forskrifter for hoteller mv. forventeligt overgår til Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen pr. 1. januar 2020, vil Transport-, Bygnings- og Boligministeriet være ansvarlig for størstedelen af lovgivningen på området. Beredskabsstyrelsen vil herefter fortsat være ansvarlig for brandsynsbekendtgørelsen, som fastsætter de nærmere regler for brandsyn.

Det er derfor aftalt, at Transport-, Bygnings- og Boligministeriet overtager sagen. Ministeriet vil fortsat være i dialog med Forsvarsministeriet om enkelte opfølgende punkter. Det er dog besluttet, at der ikke ses at være et behov for, at Svinkløvgruppen afholder flere møder.

Dato:

Enhed:

Sagsnr.:

Dok.nr.:

Bilag:

29. januar 2019 PBH 2019/000190 864027 Ingen FORSVARSMINISTEREN Holmens Kanal 9 1060 København K Tlf.: 728 10000 Fax: 728 10300 E-mail: [email protected] www.fmn.dk EAN: 5798000201200 CVR: 25 77 56 35
0:000:00