Ida Auken
 svarer 
Rasmus Jarlov

Ida Auken (R) spørger erhvervsministeren, Rasmus Jarlov, om ministeren vil redegøre for, på hvilken måde lovforslagets forskellige elementer påvirker små og mellemstore virksomheders muligheder for at afgive tilbud i forhold til gældende regler

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 125, Spørgsmål 2
Ministeren bedes redegøre for, på hvilken måde lovforslagets forskellige elementer påvirker små og mellemstore virksomheders muligheder for at afgive tilbud i forhold til gældende regler, herunder bedes oplyst, om der er elementer som vil gøre det vanskeligere for smv’erne at afgive tilbud.

Svar fra mandag den 21. januar 2019
Jeg har forelagt spørgsmålet for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, som har oplyst følgende:

”Hensigten med lovforslaget om offentliggørelse af evalueringsmodel er at sikre, at tilbudsgiverne har fuldt kendskab til evalueringskriterierne, når de udformer deres tilbud. Det vurderes at være en fordel for virksomhederne, herunder små og mellemstore virksomheder (SMV’er).

Jo større indsigt tilbudsgiver har i, hvordan ordregiver vil evaluere tilbud, jo bedre kan tilbudsgivere optimere deres tilbud. Ligeledes opnår tilbudsgivere bedre muligheder for at vurdere, om de vil bruge ressourcer på at byde på en udbudt kontrakt.

Fastlæggelse af evalueringsmodellen i udbudsmaterialet kan endvidere reducere risikoen for favorisering og støtte hensynet til ligebehandling, hvilket kommer både store og små virksomheder til gode.

Den del af lovforslaget, der vedrører pligten til at evaluere kvalitet uden kendskab til priser i forbindelse med store bygge- og anlægsprojekter vil mindske risikoen for, at vurdering af tilbuddenes kvalitet utilsigtet påvirkes af kendskab til pris. Hensigten er at sikre en retvisende vurdering af kvaliteten ved de store bygge- og anlægsprojekter, uanset om tilbudsgiver er en stor eller mindre virksomhed.

Konkurrence og Forbrugerstyrelsen mener ikke, at lovforslaget indeholder elementer, som vil gøre det vanskeligere for SMV’er at afgive tilbud”.

0:000:00