Ida Auken
 svarer 
Rasmus Jarlov

Ida Auken (R) spørger erhvervsministeren, Rasmus Jarlov, om de samfundsmæssige konsekvenser af lovforslaget

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 125, Spørgsmål 3
Ministeren bedes redegøre for de samfundsmæssige konsekvenser af lovforslaget.

Svar fra mandag den 21. januar 2019
Jeg har forelagt spørgsmålet for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, som har oplyst følgende:

”Forslaget om offentliggørelse af evalueringsmodel ventes ikke at medføre særlige ændringer ift. den praksis, som var tilsigtet, da udbudsloven blev implementeret.

Forslaget sigter på at sikre forudgående gennemsigtighed ved udbud af offentlige kontrakter. Det er blandt andet til gavn for tilbudsgivernes mulighed for at optimere deres tilbud. Samtidig understøttes hensynet til ligebehandling af tilbudsgiverne. Dette kan i sidste ende medføre bedre tilbud. For ordregiverne gælder, at offentliggørelse af hele evalueringsmodellen kræver tilpas grundige overvejelser om modellens udformning.

Herudover er der en forventning om, at lovforslaget om adskillelse af vurdering af kvalitet og informationer om pris i visse store kontrakter i nogle tilfælde kan medføre en styrkelse af vurderingen af kvalitet ved evalueringen af større bygge- og anlægsprojekter. Dette kan medføre, at ordregiverne i de konkrete tilfælde skal ændre nogle procedurer. De administrative omkostninger vurderes dog at være begrænsede, da der er tale om mindre procedureændringer og samtidig er tale om ganske få udbud, der vil være omfattet af denne del af lovforslaget”.
0:000:00