Ida Auken
 svarer 
Rasmus Jarlov

Ida Auken (R) spørger erhvervsministeren, Rasmus Jarlov, om på hvilken baggrund ministeren mener, at lovforslaget vil føre til, at der kommer flere tilbud, der ikke alene afgøres på pris men også på kvalitet

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 125, Spørgsmål 4
Vil ministeren redegøre udførligt for, på hvilken baggrund ministeren mener, at lovforslaget vil føre til, at der kommer flere tilbud, der ikke alene afgøres på pris men også på kvalitet.

Svar fra torsdag den 24. januar 2019
Hensigten med lovforslaget er i) at sikre større forudgående kendskab til, hvordan tilbuddene evalueres, samt ii) i forbindelse med store bygge- og anlægsprojekter at sikre en vurdering af kvaliteten uafhængig af prisen.

Lovforslagets anden del skal sikre, at oplysninger om pris ikke får betydning for vurderingen af kvalitet i de indkomne tilbud i forbindelse med store bygge- og anlægsprojekter. Det er forventningen, at denne del af lovforslaget vil kunne bidrage til at sikre en mere retvisende vurdering af kvalitet i forbindelse med større bygge- og anlægsprojekter, som udbydes efter evalueringskriteriet ”bedste forhold mellem pris og kvalitet”. Ved denne evalueringsmetode har der været rejst bekymring om, at en meget lav pris utilsigtet får betydning for vurderingen af kvaliteten. Formålet er således, at sikre at kvalitet vurderes uafhængigt for prisen.

0:000:00