Liselott Blixt
 svarer 
Ellen Trane Nørby

Liselott Blixt (DF) spørger sundhedsministeren, Ellen Trane Nørby, om der er fortilfælde, hvor man på sundhedsområdet har givet erhvervslivet en indfasningsperiode på 10 år til at indrette sig på loven, som har til formål at varetage forbrugernes sikkerhed og mindste forbrugernes helbredsmæssige risici

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 128, Spørgsmål 1
Ministeren bedes oplyse, om der er fortilfælde, hvor man på sundhedsområdet har givet erhvervslivet en indfasningsperiode på 10 år til at indrette sig på loven, som har til formål at varetage forbrugernes sikkerhed og mindste forbrugernes helbredsmæssige risici.

Svar fra fredag den 15. marts 2019
”Ministeren bedes oplyse, om der er fortilfælde, hvor man på sundhedsområdet har givet erhvervslivet en indfasningsperiode på 10 år til at indrette sig på loven, som har til formål at varetage forbrugernes sikkerhed og mindste forbrugernes helbredsmæssige risici.” Svar:

Jeg går ud fra, at der spørges til den foreslåede overgangsperiode for indfasning af krav om, at lasere, der anvendes til fjernelse af tatoveringer, skal være CE-mærket i overensstemmelse med forordning 2017/745/EU af 5. april 2017 om medicinsk udstyr, der finder anvendelsen den 26. maj 2020.

Som det fremgår af lovforslagets bemærkninger, er hensynet bag den foreslåede overgangsperiode at give mulighed for, at virksomheder, der anvender lasere, der er anskaffet inden den 26. maj 2020, får en passende mulighed for at indrette sig på det ændrede krav. Ifølge Sundheds- og Ældreministeriets oplysninger koster en laser i størrelsesordenen 500.000 kr.

– 2. mio. kr.

Overgangsperiodens længde er derfor fastlagt ud fra en forventning til udstyrets skønnede restlevetid.

Men jeg vil også gerne understrege, at køber virksomheden nyt udstyr i overgangsperioden, da skal det selvfølgelig opfylde forordningens krav om CE-mærkning.
0:000:00