Pia Adelsteen
 svarer 
Jakob Ellemann-Jensen

Pia Adelsteen (DF) spørger miljø- og fødevareministeren, Jakob Ellemann-Jensen, om antallet af fredningssager ville falde, hvis beslutningsforslaget blev vedtaget

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 48, Spørgsmål 4
Vil ministeren oplyse, hvorvidt ministeren vurderer, at antallet af fredningssager ville falde, hvis beslutningsforslaget blev vedtaget?

Svar fra fredag den 22. februar 2019
Det kan ingen jo svare på med sikkerhed. Jeg er mere optaget af at sikre en åben og inddragende proces, hvor de berørte lodsejere inddrages så tidligt som muligt – tidligere end det er krævet i dag.

Jeg tror, at det er et godt sted at starte, at parterne – og her tænker jeg både lodsejere, kommunen og Danmarks Naturfredningsforening – taler sammen, og drøfter, hvad det er, man har tænkt sig.

Danmarks Naturfredningsforening har besluttet, at man fremover vil sørge for at inddrage lodsejerne tidligere, end det sker i dag. Jeg er tilfreds med, at Danmarks Naturfredningsforening har lyttet til kritikken og fremover vil inddrage lodsejerne tidligere i processen med henblik på at skabe god dialog om fredninger, således at lodsejere føler sig bedre behandlet.
0:000:00