Pia Adelsteen
 svarer 
Jakob Ellemann-Jensen

Pia Adelsteen (DF) spørger miljø- og fødevareministeren, Jakob Ellemann-Jensen, om ikke det vil være rimeligt at private grundejere udsat for en fredningssag kan få fri proces

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 48, Spørgsmål 5
Mener ministeren ikke, at det vil være rimeligt at private grundejere udsat for en fredningssag kan få fri proces?

Svar fra fredag den 22. februar 2019
Der ligger en særlig beskyttelse af lodsejernes retssikkerhed i lovgivningen om fredninger, dels i den særlige myndighedsstruktur med uafhængige fredningsnævn og dels i de lovbestemte procedurer for behandling af fredningssager, hvor fredningsnævnet underretter lodseejerne direkte om fredningsforslag og afholder et offentligt møde og en besigtigelse, hvor de forskellige parter har mulighed for at fremkomme med deres synspunkter.

Der ydes endvidere erstatning for det tab, som en fredning påfører bl.a. de berørte lodsejere.

Fredningsnævnet fastsætter erstatningens størrelse. Fredningsnævnet, Miljø- og Fødevareklagenævnet og Taksationskommissionen kan endvidere bestemme, at der skal ydes en ejer eller bruger en passende godtgørelse for nødvendige udgifter til sagkyndig bistand under fredningssagens behandling.
0:000:00