svarer 
Jakob Ellemann-Jensen

Miljø- og Fødevareudvalget spørger miljø- og fødevareministeren, Jakob Ellemann-Jensen, om kommentar til henvendelse af 28/1-19 fra Dansk Land- og Strandjagt om, at Danmarks Naturfredningsforening misbruger sin magt ved at rejse fredningssag

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 48, Spørgsmål 6
Vil ministeren kommentere henvendelsen af 28/1-19 fra Dansk Land og Strandjagt om at Danmarks Naturfredningsforening misbruger sin magt ved at rejse fredningssag, jf. B 48 bilag 2?

Svar fra fredag den 22. februar 2019
Danmarks Naturfredningsforening kan rejse fredningssager på lige fod med kommuner og miljø- og fødevareministeren. Det betyder, at foreningen kan foreslå en fredning, men det er fredningsnævnene og Miljø- og Fødevareklagenævnet, der afgør, om en fredning skal gennemføres, og hvilke fredningsbestemmelser, der i givet fald skal fastsættes.

Fredningsnævnet fastsætter endvidere fredningserstatning, idet der efter de gældende regler i naturbeskyttelsesloven ydes erstatning for det tab, som en fredning påfører en ejer, bruger eller indehaver af en anden rettighed over en fredet ejendom. Fredningsnævnet og eventuelt Miljø- og Fødevareklagenævnet og Taksationskommissionen for Naturfredning fastsætter erstatningens størrelse.

Jeg har ikke bemærkninger til de konkrete fredningssager som Dansk Land- og Strandjagt fremhæver, der er afgjort af de kompetente myndigheder.
0:000:00