Finn Sørensen
 svarer 
Troels Lund Poulsen

Finn Sørensen (EL) spørger beskæftigelsesministeren, Troels Lund Poulsen, om ministeren vil stille ændringsforslag om førtidspensionen

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 143, Spørgsmål 5
Vil ministeren stille ændringsforslag, der sikrer, at:

• personer med førtidspensioner tilkendt efter 2003 får samme regulering af førtidspensionen som gruppen af folkepensionister og gruppen, som er tilkendt førtidspension før 2003, • såvel mediechecken som det særlige fradrag i grundlaget for reguleringen af pensionstillæg og ældrecheck for indkomst ved personligt arbejde på 100.008 kr. reguleres med lønudviklingen ligesom den øvrige folkepension, • fradraget for overførselsindkomster, hvor reguleringen efter lovforslaget ændres til 1,7 pct. tillagt tilpasningsprocenten, skal fradrages på 0,3 pct. kun gælder, når lønstigningen er mindst 2,3 pct., så reguleringen af de udbetalte ydelser ikke bliver mindre end med den nuværende satsregulering, • kontanthjælpsmodtagere ikke skal hæve evt. pensionsopsparing før der kan udbetales kontanthjælp og • finde en løsning på det såkaldte samspilsproblem for overførselsindkomstmodtagere med små pensionsudbetalinger, så den obligatoriske pensionsordning ikke blot modregnes i helbredstillæg, varmetillæg, ældrecheck og boligydelse?

I modsat fald anmodes ministeren om teknisk bistand til udarbejdelse af ændringsforslag, der sikrer ovenstående.

Der henvises til høringssvar fra Ældresagen og Landsforeningen LEV.

Svar fra mandag den 18. marts 2019
0:000:00