Susanne Eilersen
 svarer 
Claus Hjort Frederiksen

Susanne Eilersen (DF) spørger forsvarsministeren, Claus Hjort Frederiksen, om ministrene vil oversende en redegørelse over antal påbud samt sanktioner der har været iværksat i forbindelse med gennemførte brandsyn i pleje- og ældreboliger

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 26, Spørgsmål 8
Ministrene bedes i forlængelse af hasteforespørgslen F 37 om brandsikkerhed i pleje- og ældreboliger fremsende en redegørelse over antal påbud samt sanktioner der har været iværksat i forbindelse med gennemførte brandsyn.

Svar fra fredag den 22. marts 2019
Til brug for min besvarelse af spørgsmålet er der indhentet bidrag fra Beredskabsstyrelsen, som har oplyst følgende:

”I de årlige indberetninger til Beredskabsstyrelsen om brandsyn oplyser kommunerne bl.a. antal brandsyn på plejeinstitutioner med flere end 10 sovepladser. Brandsynskategorien ”plejeinstitutioner med flere end 10 sovepladser” omfatter plejeog ældreboliger, men også plejehjem, sygehuse og andre lign. institutioner med soverumsafsnit.

I de årlige indberetninger om brandsyn oplyses alene antallet af påbud og forbud, der er de to mulige sanktioner i brandsynsbekendtgørelsen.

Det fremgår derudover af bekendtgørelsen, at der skal ske indberetning til rette myndighed, såfremt der konstateres forhold, der vurderes at være i strid med anden lovgivning. Beredskabsstyrelsen har ikke oplysninger om, hvor mange eventuelle indberetninger til andre myndigheder der forekommer - eller om andre tiltag foretages, såsom f.eks. politianmeldelse.

Beredskabsstyrelsen kan på ovennævnte baggrund oplyse antallet af plejeinstitutioner der skulle gennemføres gennemførte forbud Dato:

Enhed:

Sagsnr.:

Dok.nr.:

Bilag:

22. marts 2019 PBH 2019/001358 887873 Ingen FORSVARSMINISTEREN Holmens Kanal 9 1060 København K Tlf.: 728 10000 Fax: 728 10300 E-mail: [email protected] www.fmn.dk EAN: 5798000201200 4 Oplysningerne for 2018 foreligger ikke på nuværende tidspunkt .

Til orientering kan det oplyses, at Beredskabsstyrelsen i 2018 gennemførte en større praksisundersøgelse af brandsyn.

Undersøgelsen viste bl.a., at brandsynskategorien ”Plejeinstitutioner” i 2017 lå en del over gennemsnittet opgjort på andelene af brandsyn, der gav anledning til et eller flere påbud. Beredskabsstyrelsen vil i 2019 følge op på undersøgelsen.

” Jeg kan henholde mig til Beredskabsstyrelsens oplysninger.
0:000:00