Karina Adsbøl
 svarer 
Mai Mercado

Karina Adsbøl (DF) spørger børne- og socialministeren, Mai Mercado, om det er optimalt, at familier, der er tilkendt afløsning eller aflastning til et barn med handicap efter servicelovens §§ 44 og 84, må lade barnet blive passet af kommunale fagprofessionelle i Danmark, mens resten af familien rejser på kortvarig ferie i udlandet

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 60, Spørgsmål 2
Mener ministeren, at det er optimalt, at familier, der er tilkendt afløsning eller aflastning til et barn med handicap efter servicelovens §§ 44 og 84, må lade barnet blive passet af kommunale fagprofessionelle i Danmark, mens resten af familien rejser på kortvarig ferie i udlandet?

Svar fra mandag den 25. marts 2019
”Mener ministeren, at det er optimalt, at familier, der er tilkendt afløsning eller aflastning til et barn med handicap efter servicelovens §§ 44 og 84, må lade barnet blive passet af kommunale fagprofessionelle i Danmark, mens resten af familien rejser på kortvarig ferie i udlandet?” Svar:

Det er selvfølgelig meget beklageligt, hvis en familie til et barn med funktionsnedsættelse ikke oplever, at de har mulighed for at tage deres barn med på ferie.

Der findes dog en række støttemuligheder i dag, som kan medvirke til, at familier til børn med nedsat funktionsevne kan få deres barn med på ferie.

Familierne har således mulighed for at medtage hjælpemidler, handicapbil og hjælp til dækning af tabt arbejdsfortjeneste på ferie til udlandet, hvilket kan medvirke til at give familie den hjælp og støtte, de har brug for, for at kunne rejse på en udlandsferie. Som supplement hertil har familierne ligeledes mulighed for at medtage hjælp til dækning af merudgifter ved ansættelse af en person til aflastning efter servicelovens § 41.

Aflastning efter § 44/84 kan ikke tages med til udlandet, fordi formålet med denne aflastning er at give familien et pusterum, hvor barnet med funktionsnedsættelse passes og plejes uden for hjemmet, hvor barnet får en tilstrækkelig fagligt kvalificeret hjælp og pleje under aflastningen. Det er grunden til, at denne form for aflastning gives som en såkaldt naturalydelse og ikke som et kontant tilskud.
0:000:00