Karin Gaardsted
 svarer 
Rasmus Jarlov

Karin Gaardsted (S) spørger erhvervsministeren, Rasmus Jarlov, om lovforslagets betydning for facebooklån

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 158, Spørgsmål 5
Ministeren bedes redegøre for lovforslagets betydning for facebooklån, herunder bl.a. om der skal tilladelse til at låne ud via Facebook, og hvornår der er tale om systematisk udlån i denne sammenhæng.

Svar fra fredag den 22. marts 2019
Lovforslaget finder anvendelse på virksomheder, der udbyder kreditaftaler til forbrugere.

De långivere, der udbyder lån via Facebook eller en anden låneplatform, vil være omfattet af lovforslaget, hvis de udbyder lån i et sådant omfang, at der er tale om erhvervsmæssig virksomhed. Det er ikke en betingelse, at kreditgivningen er långivers hovedvirksomhed.

Det vil indgå i vurderingen af, om der er tale om erhvervsmæssig virksomhed, om udbyderen tilbyder et enkeltstående lån, eller om udbyderen yder flere lån med henblik på at erhverve en gevinst. Låneomkostningernes størrelse vil indgå i denne vurdering. Hvis det af långiverens præsentation af sit lånetilbud fremgår, at denne er villig til at yde lån til flere forbrugere, vil det tale for, at der er tale om erhvervsmæssig virksomhed.

Lovforslaget omfatter kun kreditgivere og ikke virksomheder, der formidler kreditaftaler til forbrugere. Lovforslaget omfatter derfor ikke Facebook eller administrator af den facebookgruppe, som er bindeledet mellem låntager og långiver.

ERHVERVSMINISTERIET Slotsholmsgade 10-12 1216 København K Tlf.

Fax CVR-nr 33 92 33 50 33 12 37 78 10 09 24 85 EAN nr. 5798000026001 [email protected] www.em.dk
0:000:00