Aaja Chemnitz Driefer
 svarer 
Mai Mercado

Aaja Chemnitz Larsen (IA) spørger børne- og socialministeren, Mai Mercado, om at inddrage fagpersoner i udarbejdelsen af det kommissorium, som skal danne baggrund for en udredning om de grønlandske børn, der blev sendt til Danmark som led i et socialt eksperiment i 1951 og om, hvornår udredningen er færdig

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 93, Spørgsmål 1
Den 27. februar 2019 meldte statsministeren og formanden for Naalakkersuisut, at der skal udarbejdes et kommissorium, som skal danne baggrund for en historisk udredning om de grønlandske børn, der blev sendt til Danmark som led i et socialt eksperiment i 1951. Vil regeringen og Naalakkersuisut inddrage fagpersoner i udarbejdelsen af kommissoriet og i så fald ud fra hvilke kriterier? Hvornår forventer regeringen den historiske udredning er færdig, og hvad forventer parterne at bruge udredningen til, når den er klar?

Svar fra onsdag den 10. april 2019
”Den 27. februar 2019 meldte statsministeren og formanden for Naalakkersuisut, at der skal udarbejdes et kommissorium, som skal danne baggrund for en historisk udredning om de grønlandske børn, der blev sendt til Danmark som led i et socialt eksperiment i 1951. Vil regeringen og Naalakkersuisut inddrage fagpersoner i udarbejdelsen af kommissoriet og i så fald ud fra hvilke kriterier?

Hvornår forventer regeringen den historiske udredning er færdig, og hvad forventer parterne at bruge udredningen til, når den er klar?” Svar:

Jeg har i samarbejde med min grønlandske kollega, Naalakkersuisoq for Sundhed, Sociale Anliggender og Justitsområdet, udarbejdet kommissoriet, som sætter rammerne for den historiske udredning.

Det nærmere indhold af den historiske udredning, de faglige krav til de udførende fagpersoner samt tidsrammen fremgår af kommissoriet, som jeg vedlægger til orientering.
0:000:00