Karin Gaardsted
 svarer 
Rasmus Jarlov

Karin Gaardsted (S) spørger erhvervsministeren, Rasmus Jarlov, om at tage initiativ til, at Finanstilsynet fastlægger kravene til kreditværdighedsvurdering i en vejledning for at sikre en tilstrækkelig forbrugerbeskyttelse

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 158, Spørgsmål 14
Vil ministeren tage initiativ til, at Finanstilsynet fastlægger kravene til kreditværdighedsvurdering i en vejledning for at sikre en tilstrækkelig forbrugerbeskyttelse og et korrekt grundlag for Finanstilsynets godkendelse af finansieringsselskaber og løbende tilsyn på området?

Svar fra mandag den 25. marts 2019
Affattelsen af bemærkningerne til lovforslagets § 9 er udbygget i forhold til de oprindelige bemærkninger til kreditaftalelovens § 7 c. Denne udbygning har til formål at fremme forståelsen af indholdet af forpligtelsen til at foretage en kreditværdighedsvurdering hos forbrugslånsvirksomhederne, og dermed til gavn for forbrugerbeskyttelsen, samt et ordentlig grundlag for Finanstilsynets løbende tilsyn på området.

Finanstilsynet vil som tilsynsmyndighed indgå i en løbende dialog med forbrugslånsvirksomhederne for at afklare eventuelle fortolkningstvivl omkring forståelsen af loven, herunder i forhold til kravene til kreditværdighedsvurdering.

Finanstilsynet har oplyst, at tilsynet om kort tid vil offentliggøre sin undersøgelse af en række forbrugslånsbankers kreditværdighedsvurdering.

Disse rapporter vil indeholde retningslinjer og vejledning, som forbrugslånsvirksomheder skal følge, når de foretager en kreditværdighedsvurdering.

0:000:00