Jakob Sølvhøj
 svarer 
Merete Riisager

Jakob Sølvhøj (EL) spørger undervisningsministeren, Merete Riisager, om en garanti for elevernes anonymitet

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 200, Spørgsmål 2
Vil ministeren, som Danske Erhvervsskoler og Gymnasier foreslår, lovfæste en garanti for elevernes anonymitet, og at trivselsundersøgelserne er skærmet for uvedkommende?

Svar fra tirsdag den 2. april 2019
Som det fremgår af min samtidige besvarelse af spørgsmål 1, lægges der med lovforslaget af dataetiske grunde op til en grundlæggende ændring af den nuværende ramme for indsamling af elevernes svar ved de nationale trivselsmålinger.

Formålet er at skabe størst mulig tryghed omkring håndteringen af elevernes besvarelser, da Styrelsen for It og Læring ved en central it-løsning vil kunne skærme elevernes svar, så kommuner, skoler og institutioner ikke har kontakt med eller adgang til de enkelte elevers svar på trivselsmålingen.

I retlig henseende vil elevernes svar ikke være anonyme, da de indsendes til Styrelsen for It og Læring sammen med den enkelte elevs cpr-nr. Det skyldes, at svarene her skal anvendes til forskning og statistik omkring elevers trivsel. Der er følgelig tale om en behandling af personoplysninger, som derfor skal ske i overensstemmelse med reglerne herom i databeskyttelsesforordningen og databeskyttelsesloven.

2. april 2019 Sagsnr.:19/04817
0:000:00