svarer 
Ellen Trane Nørby

Sundheds- og Ældreudvalget spørger sundhedsministeren, Ellen Trane Nørby, om teknisk bistand til ændringsforslag, der medfører, at Styrelsen for Patientsikkerhed bliver tilsynsmyndighed og skal føre udgående tilsyn med virksomhedernes udøvelse af fjernelse af tatovering med laser

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 128, Spørgsmål 42
Ministeren bedes som teknisk bistand udarbejde ændringsforslag, der medfører, at Styrelsen for Patientsikkerhed bliver tilsynsmyndighed og skal føre udgående tilsyn med virksomhedernes udøvelse af fjernelse af tatovering med laser.

Svar fra mandag den 1. april 2019
”Ministeren bedes som teknisk bistand udarbejde ændringsforslag, der medfører, at Styrelsen for Patientsikkerhed bliver tilsynsmyndighed og skal føre udgående tilsyn med virksomhedernes udøvelse af fjernelse af tatovering med laser.” Svar:

Det er ikke muligt for mig at yde teknisk bistand til udarbejdelse af et ændringsforslag, som medfører, at Styrelsen for Patientsikkerhed bliver tilsynsmyndighed og skal føre udgående tilsyn med virksomhedernes udøvelse af fjernelse af tatovering med laser.

Det skyldes, at ændringsforslaget forudsætter, at der samtidig tages stilling til forslagets finansiering, idet der vil være tale om nye opgaver for Styrelsen for Patientsikkerhed. Dette forudsætter økonomiske konsekvensberegninger, som ikke kan gennemføres inden for rammerne af det stillede spørgsmål.

Som jeg også har understreget tidligere, er der ikke noget i vejen for at skærpe reguleringen på et senere tidspunkt, hvis det viser sig, at den foreslåede lovgivning ikke er tilstrækkelig.
0:000:00