Morten Bødskov
 svarer 
Rasmus Jarlov

Morten Bødskov (S) spørger erhvervsministeren, Rasmus Jarlov, at man fjerner tilsynets adgang til at kræve analyser via en årlig beretning

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 189, Spørgsmål 10
Aktuaren har ansvaret for at påse overholdelse af rimelighed, og det kræver en række analyser, uanset rapportering. Hvori ligger besparelsen, at man fjerner tilsynets adgang til at kræve disse analyser via en årlig beretning?

Svar fra mandag den 8. april 2019
Rapporten om eftersyn af den finansielle regulering indeholder en anbefaling om, at den ansvarshavende aktuars årlige beretning, som fastlagt i §

108, stk. 6, i lov om finansiel virksomhed, bliver afskaffet.

Det blev i den forbindelse vurderet, at den gældende regulering i kombination med de nyere solvens II-regler indebærer, at de samme hensyn varetages flere steder og derfor indebærer unødvendig dobbeltregulering.

Besparelsen ligger således i at undgå unødigt høje administrationsomkostninger i selskaberne som den ansvarshavende aktuars årlige beretning indebærer, og deraf unødigt høje priser for kunderne i forsikringsselskaberne.

Jeg henviser i øvrigt til min besvarelse af spørgsmål 8.

0:000:00